Ноябрь 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Окт    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Свіжі новини

Кухар. Кондитер

Кухар

Одним з напрямків розвитку Чернігівської області є розвиток підприємств, особливу увагу приділяють розвитку та розширенню сфери обслуговування. Робота на цих підприємствах потребує висококваліфікованих робітників, які володіють практичними навиками роботи, знають рецепти старовинної кухні, кухні народів світу, оволодівають сучасним технологічним обладнанням.

З кожним роком все більше уваги приділяється прогресивному способу приготування страв – молекулярній кулінарії. Для цього робітник повинен володіти певними знаннями.

Навчальним планом підготовки кваліфікованих робітників передбачено вивчення технології приготування їжі, організацію виробництва та обслуговування, правила подачі страв, безпеку праці на підприємстві, гігієну та санітарію.

Ліцей має відповідне комплексно-методичне забезпечення та матеріально-технічну базу для здійснення підготовки кваліфікованих робітників за даними професіями.

Кожна професія має свої таємниці. Оволодіти навичками кухарської справи можна завдяки отриманню бази знань із вищеперерахованих спецпредметів, які викладаються колективом викладачів із спецдисциплін ліцею залізничного транспорту.

Кондитер

Сучасні економічні умови на ринку праці вимагають чіткої систематизації підготовки кваліфікованих робітників по оволодінню знань з професії «Кондитер». Борошняні кондитерські вироби мають велике значення в харчуванні, користуються попитом населення області.

В умовах сучасного виробництва кондитер повинен володіти певною теоретичною базою знань та необхідними практичними навичками, також повинен мати тонкі смакові відчуття та вміло поєднувати їх при приготуванні виробів. Кондитер повинен вміти творчо мислити та впроваджувати у виробництво нові оригінальні рецепти.

Підготовку кваліфікованих робітників можна вирішить інтегруванні спецпредметів, умінням знайти оптимальне співвідношення теоретичних та практичних знань по даній професії шляхом навчання в ліцеї залізничного транспорту.

1

2